Nogomet se je začel igrati v Pomurju že davnega leta 1903. Lahko smo ponosni, da je naš bližnji nogometni klub NK Nafta iz Lendave najstarejši klub v Sloveniji. Ostali nogometni klubi ali društva pa so začeli nastopati na prijateljskih srečanjih pred ali pa po drugi svetovni vojni.Tudi igralci iz Pince Marofa in Benice so tako nastopali skupaj z igralci iz Pinc za ekipo NK Pince. Po večletnem dokaj uspešnem nastopanju je prišlo leta 1963 v ekipi do nesoglasij. Igralci iz Pince Marofa in Benice so se odločili, da bodo ustanovili svoj nogometni klub.


Še istega leta je klub nastopil v tedanji Občinski nogometni ligi Lendava in dosegel solidno uvrstitev. Tekme je ekipa igrala na svojem igrišču, ki je bilo ob vaškem domu tik ob cesti.Pobudniki za ustanovitev novega nogometnega kluba , ki so ga poimenovali Graničar so bili med ostalimi Slavko Krpan, Miloš Posedel, Dušan Nežič in drugi igralci.

Leta 1968 je ekipa s pomočjo vaške skupnosti in Ekonomske enote Benica zgradila novo igrišče, katero uporabljamo še danes z nekaj popravki in dodelavami.

Sledila so leta nastopanja v navedeni ligi z večjimi in manjšimi uspehi. V letih 1967 in 1970 je klub dosegel lep uspeh saj je osvojil prvo mesto v Občinski nogometni ligi Lendava.

Kot prvak se je klub leta 1970 uvrstil v takratno vzhodno skupino Pomurske nogometne lige, kjer je uspešno nastopal.

Vidnejši uspeh našega kluba pa je gotovo v letu 1975, ko je klub nastopil na tekmi proti NK Mura za pokalnega zmagovalca za območje Pomurja. Žal smo to tekmo izgubili z rezultatom tri proti nič.

V tekmovalni sezoni 1976/77 pa je klub zagotovo dosegel največji uspeh saj je postal prvak takratne Medobčinske nogometne lige-vzhod, ko je na osemnajstih tekmah doživel en sam poraz in pa štiri neodločene izide.

V tem času je prišlo do reorganizacije lig tako je ekipa nastopala v Prvi občinski ligi Lendava.

Kasneje je ekipa nastopala solidno, glede na težave, ki jih je imela. Vsa ta leta nam je bil največji problem premalo število kakovostnih igralcev. Vendar ne glede na uvrstitve ekipe na koncu prvenstev igramo uspešno, saj dve tako majhne vasi, kot sta naši imata svoj nogometni klub, kar je že velik uspeh.

V tekmovalni sezoni 2005/06 je ekipa NK Graničar osvojila prvo mesto v II. ligi MNZ Lendava in se kot prvak uvrstila v I.ligo MNZ Lendava. Vendar so se zopet pokazale iste težave zaradi premajhnega števila kakovostnih igralcev je ekipa že po enem letu izpadla nazaj v II. Ligo v kateri nastopa še sedaj z manjšimi ali večjimi uspehi.

S trenutnim stanjem v ekipi smo lahko zadovoljni, saj se je ekipa okrepila z mladimi in obetavnimi igralci, kar pa nam daje upanje v lepše čase za naš klub.Živko Stanič
predsednik kluba